Rhodesian Ridgeback Pups

Pups Rhodesian Ridgeback

Wij zijn een gespecialiseerde en erkende fokker en geven onze pups een liefdevolle start in huiselijke sfeer tussen onze andere honden. Zowel onze teefjes als de door ons geselecteerde reuen zijn gezonde honden die getest zijn op HD, ED, JME, DS, DM en de testen beschikbaar voor rasgroep 6. ­­Om onze honden gezond te houden voeren wij geperste brokken combinatie met Vers vlees. Daarnaast worden onze honden op diverse disciplines getraind bij de KC Hoogeveen, Kynospirit en In2Dogs. Inmiddels ben ik gediplomeerd kynoloog en kynologisch instructeur en heb ik mijn eigen hondenschool. Daarnaast  volg ik diverse workshops bij de Raad van Beheer.

Onze honden vullen een groot deel van ons leven. Naast de dagelijkse zorg zijn wij ook regelmatig op tentoonstellingen en coursing-events te vinden. Showen van honden is een hobby van mij en ik vind het heel belangrijk dat internationale keurmeesters onze honden beoordelen op rastype, gezondheid en gangwerk. Dit omdat wij een bijdrage willen leveren aan het behoud van dit mooie ras.  Onze Rhodesian Ridgeback Mandisa was onze 1e Nederlands Kampioen en daar zijn wij heel trots op. Jahzara is inmiddels Belgisch Jeugd Kampioen en met Zuna gaan we binnenkort naar haar eerste show.

Socialisatie van de pups

De eerste weken in het jonge leven van de pup zijn al gevuld met vele indrukken en ervaringen die hem vormen voor zijn hele leven. Als fokker spelen wij een cruciale rol in de ontwikkeling van onze jonge pups. Wij kunnen met onze socialisatie een stempel drukken op hun prille karaktertjes en kunnen hen leren hoe ze de wereld als stoere ontdekkers tegemoet kunnen treden. Ter ondersteuning hiervan hebben wij ons laten inspireren door het Empowered Puppy Program van Kim Paciotti en Puppy Culture van Jane Killion. Wij besteden veel aandacht aan:

 • Communicatie, zowel met mensen als met andere honden
 • Emotionele stabiliteit, om kunnen gaan met stress en frustratie en het vermogen om makkelijk van een schrikreactie te herstellen
 • Gewenning, met zoveel mogelijk verschillende mensen, dieren, objecten en omstandigheden
 • Verrijking, een hond die vrolijk op iets nieuws afstapt in plaats van hier bang voor te zijn of te vermijden
 • Gezondheid, zodat de pup lichamelijk kan ontwikkelen tot een gezonde volwassen hond
 • Vaardigheden, aangeleerd gedrag zodat de hond in onze mensenwereld kan functioneren
 • Liefde, de wens om bewust op zoek te gaan naar liefde en affectie bij mensen en andere honden omdat de pups geleerd hebben dat dit iets positiefs is

We moedigen de pups aan om vrolijk op zoek te gaan naar nieuwe dingen, om open te staan voor spannende ervaringen en om snel te herstellen van datgene wat hen aan het schrikken maakt. We nemen de pups regelmatig even apart mee naar een nieuwe ruimte of alleen mee naar buiten zodat ze leren om zonder de aanwezigheid van hun nestgenootjes de wereld te verkennen. Ook maken we een begin met het socialiseren van vachtverzorging en onderhoud door de pups af en toe te borstelen en de nageltjes te knippen.

Ontwikkeling Pups

Vanaf dat de pups 3 dagen oud zijn starten wij met het Bio Sensor Program.  Dit programma is ontwikkeld door de USA leger en is ook wel bekend als het Super Dog Program. Het leger leerde dat vroege neurologische stimulatie van puppy’s blijvende effecten had op hun gedrag en temperament. De voordelen die zijn waargenomen bij puppy’s die zijn blootgesteld aan de stimulatie van de bio-sensor waren;
– Verbeterde cardiovasculaire prestaties
– Sterker hart
– Sterkere bijnieren
– Meer stressbestendigheid
– Grotere weerstand tegen ziekten
In cognitieve testen bleken gestimuleerde pups actiever te zijn en meer verkennend dan hun niet-gestimuleerde nestgenoten waarover zij dominant waren in competitieve situaties.

De pups worden ontwormd op 2,4,6 en 8 weken en gaan voor het eerst naar de dierenarts met 6-7 weken voor de eerste enting.

Vanaf dat de pups 4 weken  oud zijn starten wij met het voeren van vers vlees en met het zindelijk maken van de pups op een speciale bak met houtkorrels. Ook starten we rond deze leeftijd met het introduceren van diverse attributen zoals speelgoed, de ballenbak, een grote schommel en diverse geluiden. Ook trainen we de pups met behulp van clicker training en doen speciale puppy culture behendigheid.

Als de pups 6 weken oud zijn komt de Raad van Beheer om de pups te chippen en DNA af te nemen. Ook gaan we rond deze tijd naar de puppy playground.

Op de leeftijd van 7 weken wordt er een karaktertest gedaan. De keuze welke pup naar welke eigenaar gaat wordt door ons besloten op basis van de karakters en de individuele situatie van de nieuwe eigenaren. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat er een goede match is tussen de pup en zijn nieuwe gezin. Als de pups 8 weken oud zijn mogen zij naar hun nieuwe eigenaren.

De pups krijgen mee:

 • Gezondheidsverklaring van de pup van de dierenarts
 • Alle informatie m.b.t. de gezondheid van de ouderdieren
 • Stambomen van de ouderdieren
 • Opvoedingsgids
 • Dierenpaspoort
 • Puppy pakket met voer voor de eerste dagen
 • Doek met nestgeur
 • Folders van de Raad van Beheer
 • Koopcontract

Als u belangstelling heeft voor onze pups dan nodigen wij u graag uit voor een eerste kennismaking met ons en onze honden.  Als fokker vinden wij het zeer belangrijk dat de toekomstige eigenaars van onze pups zich realiseren dat ze een nieuw gezinslid in huis halen, waar ze tijd voor moeten nemen en liefde geven.  Onze kennel staat ingeschreven bij de Raad van Beheer en wij fokken conform de regels van de Raad van Beheer en de VFR van de RRCN.

Bekijk hier het laatste puppie nieuws!

De pups groeien bij ons in huis op samen met onze kinderen, andere honden en katten. Wij werken met een wachtlijst voor de verwachte nestjes. U kunt zich geheel vrijblijvend inschrijven op onze wachtlijst voor een tijd dat het u goed past. Ons eerstvolgende nestje rhodesian ridgebacks verwachten wij in Juli 2022 van de combinatie Zima X Yake. In dit nestje verwachten wij ook leverneusjes!

Pups verwacht in mei 2024

Van deze prachtige combinatie verwachten wij in mei 2024 pups. De verwachting is dat Zuna in februari 2024 gedekt gaat worden.